Feestelijke huldiging voor in totaal 270 jaar OBK

“Korps. Geeft Acht”, galmde donderdagavond klokslag 19.30 uur op de parkeerplaats van OBK’s verenigingsgebouw. Vijftig muzikanten, gehesen in het klassiek rode uniform, werden in de houding gezet door de tambourmaître. Klaar om 270 jaar aan jubilarissen te huldigen.

 

Rhenen - Het eerste adres waar de muzikanten van OBK naartoe marcheerden was aan het huis van Ria Bogaars, penningmeester van de club. Nietsvermoedend thuis op de bank werd ze opgeschrikt door het geluid van haar eigen harmonie waar ze al 50 jaar lid van is. Trompettist Ria heeft verschillende bestuursfuncties bekleed binnen de vereniging en is al jaren het gezicht van de leerlingenopleiding.

 

Verzocht door voorzitter Jeroen Uittenbogaard werd Ria naar de auto geleid waar, onder begeleiding van het orkest, koers werd gezet naar de tweede jubilaris: Hans van Hoorn. Ook hij werd door medemuzikanten thuisgehouden om zo de verassing optimaal te laten slagen. Hans is, net als Ria, 50 jaar lid en trompettist van OBK. Hij staat binnen de vereniging bekend om zijn passie voor zijn trompet en behulpzaamheid binnen de club.

 

Terug in het verenigingsgebouw werden Ria Bogaars en Hans van Hoorn gehuldigd als erelid van OBK. Ook werden andere leden in het zonnetje gezet: Stan Gerichhausen (50 jaar muzikant), Hannie Bogaars (45 jaar lid), Hannie Baars (40 jaar lid) en Stevelina Vonk (35 jaar lid).