Heb jij het in je mars? OBK zoekt muzikanten

Showharmonie Oefening Baart Kunst is een dynamische muziekvereniging in Rhenen. Met een eigen muziekopleiding, beginnersorkest, een feestkapel, ritmegroep en een harmonieorkest is het een vereniging die niet mag ontbreken bij feestelijkheden in en buiten Rhenen. Ledenwerving is - vooral in deze onzekere tijden - lastig. Speel je al een instrument of wil je dat leren? OBK zoekt jou en alle leeftijden zijn welkom!

 

Motivatie. Discipline. Harmonie. Enthousiasme. Muzikaliteit. Passie. Oefening Baart Kunst: OBK! De showharmonie is onderscheidend door haar klassiek rode uniformen, haar warme klanken en haar verrassende muziekrepertoire. Van Bruno Mars tot Elvis en van statische marsen tot Hollandse meezingers.

 

Muziekschool

OBK heeft een eigen muziekschool waar leerlingen individueel worden opgeleid tot volwaardig lid binnen de vereniging, op een instrument naar keuze. De leerlingen kunnen ervaring op doen in het beginnersorkest waar ze optreden voor familie en vrienden. Na het behalen van het diploma stromen ze door naar hét paradepaardje van de club: het harmonieorkest. 

 

Unieke verschijning

Je kunt het harmonieorkest tegenkomen bij taptoes, bloemencorso's, optochten, marsparades en avondvierdaagsen. Onder andere marsmuziek, popklassiekers en vele andere muziekstukken behoren tot het repertoire. Het feit dat OBK straatoptredens combineert met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt dat het een unieke verschijning is in Nederland. 

 

“Zijn we compleet? NOOIT!”

Nooit Compleet is dé feestkapel van OBK. De ingrediënten: een groep enthousiaste muzikanten met allemaal dezelfde passie én veel lol. Nooit Compleet maakt van elk evenement een feest.

 

OBK Kids

In januari start er een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor kinderen van zes jaar of ouder. Op ludieke wijze leren de Kids in groepsverband noten lezen, ritmes spelen en de instrumenten van de vereniging kennen. Na het volgen van de lessen kunnen leerlingen hun muzikale carrière binnen OBK voortzetten.

 

OBK kijkt graag naar de toekomst en hoopt na de coronacrisis weer haar weg te vervolgen zoals ze dat voorheen deed. Speel je al een instrument of wil je dat leren? De leeftijd maakt niet uit. Bij OBK ben je aan het juiste adres