Nieuws


Save the date! OBK Summer Vibes Buurtconcert

Burendag laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Afgelopen maanden hebben we niet stilgezeten. Er zijn verschillende orkesten gevormd, waaronder een bigband en een Egerländerkapel! Al is het op 26 september officieel geen zomer meer, wij houden de Summer Vibes nog even in stand en zullen de orkesten, op gepaste afstand, aan u presenteren!

 

Om 14:00 uur begint het buurtconcert op het parkeerterrein van OBK (Valleiweg 92A in Rhenen). Wil je lekker zitten? Neem dan je eigen stoeltje mee!

 

Leef aub de coronaregels na en houd, net als wij, afstand van elkaar!

OBK hervat repetities

Na een kleine drie maanden lockdown mogen de activiteiten bij OBK geleidelijk aan weer worden opgepakt. Afgelopen tijd zijn er in het clubgebouw de nodige maatregelen getroffen om op een veilige manier, conform de regels van het RIVM, gemeente Rhenen en de KNMO, de deuren weer te kunnen openen. 

 

Helaas, door de huidige maatregelen, is het nog niet mogelijk om met het gehele orkest te repeteren. Daarom zal er aankomende tijd gerepeteerd worden met verschillende ensembles die bestaan uit een kleinere groep muzikanten. OBK's feestkapel Nooit Compleet is weer gestart met repeteren en ook de slagwerkgroep gaat weer aan de bak, net als het leerlingenorkest. Daarnaast wordt er ook nog een Egerländerkapel gevormd en een bigband. Eerder waren de individuele muzieklessen al herstart.

 

Het zal nog even duren voordat we weer te bewonderen zijn in ons rode uniform, maar we zijn verheugd dat we in ieder geval weer een start kunnen maken.

Kraak je hersenen met de OBKruiswoordpuzzel!

We moeten nog even geduld hebben. Hoewel de Corona-maatregelen enigszins versoepelen, staan we nog steeds op de plaats rust. Print onderstaande OBKruiswoordpuzzel uit en los 'm op! Succes!

Download
OBKruiswoord.png
Portable Network Grafik formaat 1.5 MB

Dodenherdenking: taptoe-signaal vanaf de Cuneratoren door trompettisten

Op 4 mei zal een paar minuten voor acht het taptoe-signaal klinken vanaf de Cuneratoren. Het signaal is de muziek, gespeeld door trompet, die de twee minuten stilte inluidt tijdens de dodenherdenking.

 

Trompettisten van OBK voeren dit uit in samenwerking met de Cunerakerk, het Cuneragilde en gemeente Rhenen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft trompettisten uitgenodigd om tijdens de Nationale Herdenking het taptoe-signaal vanuit huis mee te spelen. OBK is zeer dankbaar en enthousiast dat het op deze unieke manier gehoor kan geven aan de oproep, en daarmee de inwoners van Rhenen kan betrekken.

 

Naast de twee muzikanten op de Cuneratoren, zal er ook een trompettist het signaal blazen bij woonzorgcentrum De Tollekamp én voor het verenigingsgebouw van OBK aan de Valleiweg in Rhenen. De activiteiten worden uitgevoerd conform de regels en richtlijnen van de overheid.

Zo kom je je quarantaine door: Memory!

Zijn je buren ondertussen al helemaal gek geworden van jou en je instrument? Netflix al uitgespeeld en zin in een potje Memory? Print dan de twee onderstaande pagina's twee keer, knip de plaatjes uit en ga de uitdaging aan met elkaar! 

Download
Print (2x)
Memory 1.jpg
JPEG-bestand 3.0 MB
Download
Print (2x)
Memory 2.jpg
JPEG-bestand 3.5 MB

Kom in contact met OBK

Volg ons op diverse social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Naam:   Showharmonie Oefening Baart Kunst

Adres:    Verenigingsgebouw Orpheus

                 Valleiweg 92 A

                 3911 DG Rhenen

Tel nr.:  0317-615872 / 06-50621181

Email:   info@obk-rhenen.nl