Nieuws


Feestelijke huldiging voor in totaal 270 jaar OBK

“Korps. Geeft Acht”, galmde donderdagavond klokslag 19.30 uur op de parkeerplaats van OBK’s verenigingsgebouw. Vijftig muzikanten, gehesen in het klassiek rode uniform, werden in de houding gezet door de tambourmaître. Klaar om 270 jaar aan jubilarissen te huldigen.

 

Rhenen - Het eerste adres waar de muzikanten van OBK naartoe marcheerden was aan het huis van Ria Bogaars, penningmeester van de club. Nietsvermoedend thuis op de bank werd ze opgeschrikt door het geluid van haar eigen harmonie waar ze al 50 jaar lid van is. Trompettist Ria heeft verschillende bestuursfuncties bekleed binnen de vereniging en is al jaren het gezicht van de leerlingenopleiding.

 

Verzocht door voorzitter Jeroen Uittenbogaard werd Ria naar de auto geleid waar, onder begeleiding van het orkest, koers werd gezet naar de tweede jubilaris: Hans van Hoorn. Ook hij werd door medemuzikanten thuisgehouden om zo de verassing optimaal te laten slagen. Hans is, net als Ria, 50 jaar lid en trompettist van OBK. Hij staat binnen de vereniging bekend om zijn passie voor zijn trompet en behulpzaamheid binnen de club.

 

Terug in het verenigingsgebouw werden Ria Bogaars en Hans van Hoorn gehuldigd als erelid van OBK. Ook werden andere leden in het zonnetje gezet: Stan Gerichhausen (50 jaar muzikant), Hannie Bogaars (45 jaar lid), Hannie Baars (40 jaar lid) en Stevelina Vonk (35 jaar lid). 

meer lezen

Nieuw kaartseizoen in september van start!

Vanaf 21 september start het nieuwe kaartseizoen bij OBK! 

 

Zet de aangegeven data snel in je agenda zodat je geen kaartavond hoeft te missen! 

Warme première Taptoeshow PLAYLIST

De kop is eraf! Voor de eerste keer werd de nieuwe taptoeshow getoond aan het publiek, tijdens taptoe Empel op zaterdag 30 juni. 

 

Afgelopen halfjaar is er hard gewerkt aan de nieuwe show, dat afgelopen zaterdag in première ging in het Brabantse Empel. Het publiek genoot met volle teugen, en met de zon er bij werd het een gezellige zomerse taptoe! 

 

Hoewel er nog enige verbeterpunten zijn kan OBK spreken van een geslaagde première en na de vakantie zetten we de lijn door! 

Uitslag Kaartseizoen 2017/2018

Het kaartseizoen zit er weer op.. Ook dit jaar werd er weer enthousiast en fanatiek gespeeld!

 

Bijgaand de uitslag van het jokeren en klaverjassen. Aan de winnaars: Van harte gefeliciteerd !

 

 

 

meer lezen

PLAYLIST klinkt steeds meer als muziek in de oren

De nieuwe taptoe show PLAYLIST begint steeds meer zijn vormen te krijgen. 

 

Spierpijn en voldoening is waar de leden aan denken bij afgelopen weekend. Op 10 en 11 maart werd er weer hard gerepeteerd aan de show, onder leiding van Dennis Smits en Arjen Roelofsen. 

 

De show begint steeds meer zijn vormen te krijgen en de muziek komt steeds beter tot zijn recht. Nog een paar maanden hard aan de slag en OBK zal op een geheel andere wijze te zien zijn op het taptoeveld! 

 

Kun je niet wachten op de eerste taptoe? Je bent van harte welkom om een repetitie bij te wonen! 

meer lezen

Kom in contact met OBK

Volg ons op diverse social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Naam:   Showharmonie Oefening Baart Kunst

Adres:    Verenigingsgebouw Orpheus

                 Valleiweg 92 A

                 3911 DG Rhenen

Tel nr.:  0317-615872 / 06-28581858

Email:   info@obk-rhenen.nl