Nieuws


Martsje Holm nieuwe dirigente OBK

OBK Rhenen heeft met Martsje Holm haar nieuwe dirigente in huis. Met de nieuwe aanwinst zal de muziekvereniging verder bouwen aan de toekomst waarbij muzikaliteit en kwaliteit van het orkest hoog in het vaandel staat. 

 

De 32-jarige Martsje is woonachtig in Amersfoort en trompettist bij Fanfare Korps Nationale Reserve. Daarnaast valt ze regelmatig in bij andere defensieorkesten en ze geeft muziekles bij diverse muziekverenigingen. 

 

OBK is trots op de samenwerking met Martsje en heeft er alle vertrouwen in dat ze met al haar kennis het orkest naar een hoger niveau kan tillen. Martsje: “OBK is een flexibele club om mee te werken, een orkest waar veel potentie in zit. Het feit dat het orkest een breed assortiment aan instrumentengroepen heeft (harmoniebezetting) maakt dat het een leuke uitdaging is om er voor te mogen dirigeren”.  


Open Repetitie

Je bent van harte welkom op onze open repetitie op 22 februari 2024.

 

Ben je van plan om met ons mee te spelen?

Laat ons weten op welk instrument je zal meespelen, dan zorgen wij voor de juiste partijen!

Dweilavond 28 oktober

Op 28 oktober 2023 vindt er in het verenigingsgebouw van OBK een dweilavond plaats.

 

Naast OBK's eigen Feestkapel Nooit Compleet treden ook UFO de Roodneuzen, De Knolderapen, De Drumgabbers en De Knaoiers op. 

 

De feestavond begint om 20:00 uur, de deuren openen om 19:30 uur en de toegang is geheel gratis.

 

Locatie: Verenigingsgebouw Orpheus, Valleiweg 92A in Rhenen. 

In Memoriam: Hans van Hoorn

Afgelopen week heeft ons het droevige nieuws bereikt dat erelid Hans van Hoorn op 80-jarige leeftijd is overleden.

 

Hans was 55 jaar lid van OBK en 60 jaar muzikant. De trompettist was een zeer trouw lid en betekende veel voor de vereniging. Op de rommelmarkten was zijn vaste taak het verkopen van haring, rondom Kerst zorgde hij er mede voor dat het clubgebouw er sfeervol uitzag voor de feestdagen en bij de blaaskapel was hij nauw betrokken. Voor mooie anekdotes over de geschiedenis van de club was je bij Hans aan het goede adres. Hans was helpende hand bij de Music Kids, het jeugdorkest en vaste chauffeur voor de jongere muzikanten zonder rijbewijs. Hans was een allemansvriend.

 

 

Namens bestuur en leden van OBK wensen wij de familie en iedereen die Hans van Hoorn kenden heel veel sterkte toe.


SLA JE SLAG!

Ben jij een snare- of basedrummer en heb je zin in een leuk avontuur? OBK is dan op zoek naar jou!

 

Bij OBK zit je niet stil. De marchingband is actief bij onder andere taptoes (met de nieuwe show "Pole Position"), bloemencorso's en andere feestelijke evenementen in binnen- en buitenland. Lijkt het je iets? Kom gerust eens kijken of meespelen bij een slagwerkrepetitie (elke dindadagavond van 19:30 tot 21:30 uur) of bij de harmonierepetitie (elke donderdagavond van 19:30 tot 21:30 uur). 

 

Bespeel je een ander instrument? Er zijn binnen het orkest nog verschillende spots beschikbaar (trombone, trompet, fluit en saxofoons). Aanmelden kan hier