Nieuws


Rommelmarkt OBK: 2 oktober

Op zaterdag 2 oktober 2021 organiseert OBK een rommelmarkt van 10:00 tot 15:00 uur in het verenigingsgebouw, Valleiweg 92A in Rhenen.

 

Heeft u nog boeken, speelgoed, audio-apparatuur, huisraad enz. wat u kwijt wil? U kunt ze op donderdag 23 en 30 september vanaf 19:15 uur naar het verenigingsgebouw brengen. Let op: geen bankstellen of andere mega grote spullen. Kunt het zelf niet afleveren? Dan komen wij het halen! Neem contact op met Gerrit Roelofsen: 06-43613468.

90 jaar OBK maar nog lang niet uitgeblazen

Showharmonie OBK blaast dit jaar 90 kaarsjes uit. De Rhenense muziekvereniging kijkt terug op een mooi verleden en ziet de toekomst rooskleurig in.

 

28 augustus 1931 is het moment dat Arbeiders Muziekvereniging (later Showharmonie) Oefening Baart Kunst werd opgericht. Een groep enthousiaste muzikanten (en later met majorettes) vormden een club met een orkest die al snel prachtige optredens verzorgden in binnen- en buitenland.

 

Negentig jaar later kijkt OBK terug op een rijke historie. Een greep uit de hoogtepunten: een tweede plaats op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade; het optreden in het Olympisch Stadion Amsterdam tijdens de wedstrijd Ajax – Feyenoord; het winnen van de kampioensklasse sectie show bij het topconcours in Barneveld; het televisieoptreden bij het programma Personality van Astrid Joosten waar OBK het wereldrecord snel spelen vestigt met het nummer “Rock Around the Clock”; de organisatie van Taptoe Rhenen met vele andere topkorpsen en alle mooie feestjes, bijeenkomsten en repetities door de jaren heen.

 

Het vijfentachtigjarig bestaan werd vijf jaar geleden nog groots gevierd met een reünie. Ook dit jaar was dat de bedoeling maar vanwege de beperkingen rondom het coronavirus was het organiseren van een dergelijk evenement helaas niet mogelijk. Wél blikt de vereniging via de social mediakanalen terug op mooie momenten uit het verleden.

 

Met mooie herinneringen aan het verleden kijkt OBK enthousiast naar de toekomst. OBK is een gedreven harmonie waar continu hard gerepeteerd wordt om goed voor de dag te komen bij optredens. Op dit moment wordt er een nieuwe taptoeshow ingestudeerd. Met het formule 1-thema “Pole Position” zal OBK de komende jaren het taptoeveld betreden. Waar OBK is, is muziek. En waar muziek is, is OBK!

OBK presenteert nieuwe taptoeshow

Nederland is in de ban van Formule 1, Max Verstappen laat menig hart sneller kloppen. Vanaf 2022 komt OBK met een nieuwe taptoeshow: "Pole Position".

 

Aankomende maanden zal er hard gerepeteerd worden. Zowel muzikaal als show-technisch moet Pole Position staan als een huis! 

 

Nu de nieuwe show op de lessenaar staat, zal OBK afscheid nemen van haar laatste taptoeshow: Playlist. 

 


Rhenen uit de Kunst!

Zoekt u iets speciaals voor uzelf of om als cadeau te geven voor moeder- of vaderdag? Rhenen uit de Kunst heeft unieke houten of cortenstalen decoraties om je huis een mooi Rhenens tintje te geven.   

 

Nieuw in de webshop is een laser gesneden windlicht van cortenstaal met de skyline van Rhenen. Oók is de Rhenense skyline nu beschikbaar in cortenstaal met bekende iconen als de binnenmolen, de Rijnbrug, het oude raadhuis, de Cuneratoren, het leeuwenmonument op de Grebbeberg en Ouwehands Dierenpark. Bent u benieuwd wat we nog meer aanbieden? Kijk op rhenenuitdekunst.nl voor meer informatie.  

 

Rhenen uit de Kunst is een initiatief van Showharmonie OBK Rhenen. Naast de aankoop van dit unieke item steunt u ook de vereniging. De items zijn te bestellen tot 30 juni. Wees er snel bij want op is op!

 

Heb jij het in je mars? OBK zoekt muzikanten

Showharmonie Oefening Baart Kunst is een dynamische muziekvereniging in Rhenen. Met een eigen muziekopleiding, beginnersorkest, een feestkapel, ritmegroep en een harmonieorkest is het een vereniging die niet mag ontbreken bij feestelijkheden in en buiten Rhenen. Ledenwerving is - vooral in deze onzekere tijden - lastig. Speel je al een instrument of wil je dat leren? OBK zoekt jou en alle leeftijden zijn welkom!

 

Motivatie. Discipline. Harmonie. Enthousiasme. Muzikaliteit. Passie. Oefening Baart Kunst: OBK! De showharmonie is onderscheidend door haar klassiek rode uniformen, haar warme klanken en haar verrassende muziekrepertoire. Van Bruno Mars tot Elvis en van statische marsen tot Hollandse meezingers.

 

Muziekschool

OBK heeft een eigen muziekschool waar leerlingen individueel worden opgeleid tot volwaardig lid binnen de vereniging, op een instrument naar keuze. De leerlingen kunnen ervaring op doen in het beginnersorkest waar ze optreden voor familie en vrienden. Na het behalen van het diploma stromen ze door naar hét paradepaardje van de club: het harmonieorkest. 

 

Unieke verschijning

Je kunt het harmonieorkest tegenkomen bij taptoes, bloemencorso's, optochten, marsparades en avondvierdaagsen. Onder andere marsmuziek, popklassiekers en vele andere muziekstukken behoren tot het repertoire. Het feit dat OBK straatoptredens combineert met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt dat het een unieke verschijning is in Nederland. 

 

“Zijn we compleet? NOOIT!”

Nooit Compleet is dé feestkapel van OBK. De ingrediënten: een groep enthousiaste muzikanten met allemaal dezelfde passie én veel lol. Nooit Compleet maakt van elk evenement een feest.

 

OBK Kids

In januari start er een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor kinderen van zes jaar of ouder. Op ludieke wijze leren de Kids in groepsverband noten lezen, ritmes spelen en de instrumenten van de vereniging kennen. Na het volgen van de lessen kunnen leerlingen hun muzikale carrière binnen OBK voortzetten.

 

OBK kijkt graag naar de toekomst en hoopt na de coronacrisis weer haar weg te vervolgen zoals ze dat voorheen deed. Speel je al een instrument of wil je dat leren? De leeftijd maakt niet uit. Bij OBK ben je aan het juiste adres