Nieuws


Een uniek stukje Rhenen aan je muur!

Als je vanaf de Betuwe de Rijnbrug over komt rijden en het stadje Rhenen ziet liggen dan waan je je direct in de vakantiesferen. De skyline van Rhenen floreert aan de horizon met haar befaamde bouwwerken en natuurlandschappen.

 

Het project “Rhenen uit de Kunst” heeft samen met Showharmonie Oefening Baart Kunst een webwinkel opgestart waar je de skyline van Rhenen en/of de Cuneratoren kunt bestellen. De houten wanddecoraties dragen bij aan een sfeervol en persoonlijk interieur en hangen binnen vijf minuten aan de muur. De producten zijn in verschillende materialen en maten te bestellen en alleen via de Rhenense muziekvereniging in een beperkte periode verkrijgbaar.

 

Ga naar rhenenuitdekunst.nl om uw bestelling te plaatsen en volg de facebookpagina “Rhenen uit de Kunst” voor meer informatie!


Heb jij het in je mars? OBK zoekt muzikanten

Showharmonie Oefening Baart Kunst is een dynamische muziekvereniging in Rhenen. Met een eigen muziekopleiding, beginnersorkest, een feestkapel, ritmegroep en een harmonieorkest is het een vereniging die niet mag ontbreken bij feestelijkheden in en buiten Rhenen. Ledenwerving is - vooral in deze onzekere tijden - lastig. Speel je al een instrument of wil je dat leren? OBK zoekt jou en alle leeftijden zijn welkom!

 

Motivatie. Discipline. Harmonie. Enthousiasme. Muzikaliteit. Passie. Oefening Baart Kunst: OBK! De showharmonie is onderscheidend door haar klassiek rode uniformen, haar warme klanken en haar verrassende muziekrepertoire. Van Bruno Mars tot Elvis en van statische marsen tot Hollandse meezingers.

 

Muziekschool

OBK heeft een eigen muziekschool waar leerlingen individueel worden opgeleid tot volwaardig lid binnen de vereniging, op een instrument naar keuze. De leerlingen kunnen ervaring op doen in het beginnersorkest waar ze optreden voor familie en vrienden. Na het behalen van het diploma stromen ze door naar hét paradepaardje van de club: het harmonieorkest. 

 

Unieke verschijning

Je kunt het harmonieorkest tegenkomen bij taptoes, bloemencorso's, optochten, marsparades en avondvierdaagsen. Onder andere marsmuziek, popklassiekers en vele andere muziekstukken behoren tot het repertoire. Het feit dat OBK straatoptredens combineert met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt dat het een unieke verschijning is in Nederland. 

 

“Zijn we compleet? NOOIT!”

Nooit Compleet is dé feestkapel van OBK. De ingrediënten: een groep enthousiaste muzikanten met allemaal dezelfde passie én veel lol. Nooit Compleet maakt van elk evenement een feest.

 

OBK Kids

In januari start er een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor kinderen van zes jaar of ouder. Op ludieke wijze leren de Kids in groepsverband noten lezen, ritmes spelen en de instrumenten van de vereniging kennen. Na het volgen van de lessen kunnen leerlingen hun muzikale carrière binnen OBK voortzetten.

 

OBK kijkt graag naar de toekomst en hoopt na de coronacrisis weer haar weg te vervolgen zoals ze dat voorheen deed. Speel je al een instrument of wil je dat leren? De leeftijd maakt niet uit. Bij OBK ben je aan het juiste adres

Save the date! OBK Summer Vibes Buurtconcert

Burendag laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Afgelopen maanden hebben we niet stilgezeten. Er zijn verschillende orkesten gevormd, waaronder een bigband en een Egerländerkapel! Al is het op 26 september officieel geen zomer meer, wij houden de Summer Vibes nog even in stand en zullen de orkesten, op gepaste afstand, aan u presenteren!

 

Om 14:00 uur begint het buurtconcert op het parkeerterrein van OBK (Valleiweg 92A in Rhenen). Wil je lekker zitten? Neem dan je eigen stoeltje mee!

 

Leef aub de coronaregels na en houd, net als wij, afstand van elkaar!

OBK hervat repetities

Na een kleine drie maanden lockdown mogen de activiteiten bij OBK geleidelijk aan weer worden opgepakt. Afgelopen tijd zijn er in het clubgebouw de nodige maatregelen getroffen om op een veilige manier, conform de regels van het RIVM, gemeente Rhenen en de KNMO, de deuren weer te kunnen openen. 

 

Helaas, door de huidige maatregelen, is het nog niet mogelijk om met het gehele orkest te repeteren. Daarom zal er aankomende tijd gerepeteerd worden met verschillende ensembles die bestaan uit een kleinere groep muzikanten. OBK's feestkapel Nooit Compleet is weer gestart met repeteren en ook de slagwerkgroep gaat weer aan de bak, net als het leerlingenorkest. Daarnaast wordt er ook nog een Egerländerkapel gevormd en een bigband. Eerder waren de individuele muzieklessen al herstart.

 

Het zal nog even duren voordat we weer te bewonderen zijn in ons rode uniform, maar we zijn verheugd dat we in ieder geval weer een start kunnen maken.

Kraak je hersenen met de OBKruiswoordpuzzel!

We moeten nog even geduld hebben. Hoewel de Corona-maatregelen enigszins versoepelen, staan we nog steeds op de plaats rust. Print onderstaande OBKruiswoordpuzzel uit en los 'm op! Succes!

Download
OBKruiswoord.png
Portable Network Grafik formaat 1.5 MB